11 september 2016
16:00

IFK Örebro

Referat: Yxhults IK - IFK Örebro

Förlust i seriefinalen mot Yxhult med 1-0. vinsten innebär i praktiken att Yxhult vinner serien och att vi får sikta in oss på att fixa kvalplatsen.

Vi inleder machen mycket bra och det är vi som styr och ställer på plan. Lite slarv gör dock att Yxhult sticker upp i kontringar och "Perra" har några vassa lägen som kunde ha resulterat. Förutom det så är första 30 riktigt bra och en hel del chanser skapas. Problemet är bara att vi missar de lägen vi så fint har skapat. Mikias är ytterst nära att i andravågen efter en fast situation få en tå på bollen i friläge, Sparrow träffar innerstolpen på en frispark, Pontus har ett friläge som skjuts mitt på målvakten. Vi är bättre men Yxhult gör målet. På en hörna tappar vi markeringen och hemmalaget sätter ettan. Vi kommer av oss lite direkt efter målet men är bra igen sista fem av halvleken.

Andra blir betydligt sämre fotbollsmässigt från båda lagen. Yxhult är bra på att spela av matchen, spelar enkelt och tar lång tid på sig i de flesta situationer. Halvleken blir ryckig och det blir aldrig något flyt i spelet. Det bästa läget får David som nickar mitt på målvakten efter en hörna från bara någon meter. I övrigt har Ytterby en vass chans också efter en hörna och Olof är nära på ett skott från vänster. Vi gör fyra byten och försöker vaska om och går dessutom ner på trebackslinje sista tio - dock utan resultat.

För mycket missade lägen i första för att vi ska kunna vinna matchen. En eloge till Yxhult givetvis som har förmågan att vinna många jämna matcher i år. Bara att ta nya tag på lördag då Sturehov kommer på besök.

Matchens tre stjärnor:
3 st: Mikias Solomon. Kämpade på riktigt bra centralt och vann mycket boll. Dominant i första.
2 st: Hampus Lilja: Vann mycket dueller och höll rent försvarsmässigt.
1 st.: Mattias Thalén: Också bra försvarsarbete. Fantastisk passning i första som borde resulterat i mål.